'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw

Stap dichter bij zelfbewuste robot

4 februari 2019   Kunstmatige intelligentie, Nieuws, Robotics'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw

We zijn weer wat verder in de queeste naar de zelfbewuste robot. Bij de meeste robots ontstaat en verandert gedurende hun levensduur het zelfbeeld via simulators en modellen, alsook door arbeidsintensieve en tijdrovende testen. Robots hebben echter nog niet geleerd om zich te simuleren zoals wij mensen dat doen. Onderzoekers van het Colombia Engineering-instituut hebben nu een robot gemaakt die vanaf begin af aan al leert wat hij is. Zonder enige voorkennis van natuurkunde of geometrie.

Het antwoord op losgeslagen AI-algoritmes

Door de roekeloze inzet van algoritmes, komt in de maatschappelijke discussie over artificial intelligence (AI) regelmatig de angst naar boven voor oncontroleerbare en volledig losgeslagen AI-algoritmes die hun eigen gang gaan. ECP|Platform voor de InformatieSamenleving roept vandaag op hoogoplopende discussies hierover te stoppen en te focussen op de slimme kansen die deze technologie biedt voor onze samenleving en economie. De vandaag gelanceerde AI Impact Assessment is daarvoor de oplossing. Deze werd tijdens het Jaarcongres ECP overhandigd aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer.

Embedded vision en deep learning als katalysator voor een nieuw Internet of Things

'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw
2 oktober 2018   Artikel, Kunstmatige intelligentie

Je hoeft tegenwoordig niet veel moeite meer te doen om een visiontoepassing tegen het lijf te lopen. Misschien heb je een gameconsole die je gebaren herkent, een vision systeem dat je helpt je auto te parkeren, of toch op zijn minst een slimme telefoon met een mooie camera en autofocus in je broekzak. Vision heeft nu al een aanzienlijke invloed op ons dagelijks bestaan. Maar met de opmars van embedded vision en IoT, staat die invloed eigenlijk pas in de kinderschoenen.

‘Consumenten geven de voorkeur aan AI-toepassingen met menselijke kenmerken’

Nederlandse consumenten raken vertrouwd met artificial intelligence (of kunstmatige intelligentie). Zo geeft 70% aan dat zij met AI te maken hebben gehad. Van deze groep is 69% tevreden over de interactie met AI. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Capgemini’s Digital Transformation Institute. Het rapport, ‘The Secret to Winning Customer’s Hearts with Artificial Intelligence: Add Human Intelligence’, laat zien dat 55% van de consumenten de voorkeur geeft aan interacties die mogelijk gemaakt worden door een combinatie van AI en mensen. Hierbij wil 64% dat AI meer menselijke trekken vertoont. Deze menselijke eigenschappen in kunstmatige intelligentie zorgen voor aanzienlijke voordelen. Zo is 39% van de Nederlandse consumenten bereid meer uit te geven (tegenover 48% van consumenten wereldwijd). Echter, bedrijven houden weinig rekening met de zorgen en voorkeuren van klanten wanneer zij AI-technologie toepassen in de klantervaring. Zij richten zich namelijk vooral op traditionele waarden als de implementatiekosten en het rendement op de investering (ROI).

Reebok Classic Reebok Classic Leather Sneaker dBeWCxor

Lancering nationaal Innovation Center for AI

26 april 2018   Kunstmatige intelligentie, Nieuws

Wetenschap en bedrijfsleven in Nederland gaan samenwerken in een nationaal initiatief op het gebied van kunstmatige artificiële intelligentie. Vandaag wordt het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) op het Amsterdam Science Park gelanceerd. Het eerste lab binnen ICAI is een samenwerking met Ahold Delhaize.

Menu Shape Cast Zwart Hanglamp 1 sCrthQd

Festo neemt specialist industriële AI over

26 april 2018   Kunstmatige intelligentie, Nieuws

Festo neemt AI-specialist Resolto Informatik over. De Duitse automatiseerder zet daarmee een belangrijke nieuwe stap richting de slimme fabriek.

Lees verder

'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw

Europa wil menselijke controle over robots

Nederland en 24 andere Europese landen willen garanderen dat mensen de controle houden over slimme robots. Kunstmatige intelligentie biedt veel voordelen, maar brengt ook gevaren met zich mee. Om die het hoofd te bieden en kansen te grijpen, gaan de 25 landen hun krachten bundelen.

AI past in realtime besturing industriële robot aan

13 februari 2018   Kunstmatige intelligentie, Nieuws, Robotics

Mitsubishi Electric 'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmywheeft technologie ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie realtime de besturing van een industriële robot kan herschrijven.  Hierdoor kan  deze zich snel aan veranderende omstandigheden rondom een bewegend doelobject aanpassen.

De zomer van de kunstmatige intelligentie

18 september 2017   Artikel, Kunstmatige intelligentie

Volgens de Huffington post dit jaar geen komkommertijd, maar de zomer van de kunstmatige intelligentie. AI domineert de redactionele kolommen van de Amerikaanse techbladen en omdat het aantal slimme algoritmes en toepassingen exponentieel lijkt te groeien is er elke dag wel iets nieuws te melden. Gezien de innige banden van AI met zowel vision als robotica, de hoogste tijd om in een dossier eens wat dieper op dit veelomvattende fenomeen in te gaan.

VS dient voorstellen voor AI-standaarden in bij ISO en IEC

5 september 2017   Kunstmatige intelligentie, Nieuws

ANSI, het normalisatie-instituut in de Verenigde Staten, stelt voor standaarden te ontwikkelen voor Artificial Intelligence. Het instituut heeft hiervoor twee voorstellen ingediend bij ISO en IEC. NEN start in Nederland een consultatie naar de wenselijkheid van deze standaarden.

Nieuw algoritme Mitsubishi Electric verkort trainingstijd van robots fors

Mitsubishi Electric maakt bekend een nieuw ‘deep-reinforcement’ algoritme te hebben ontwikkeld waarmee de tijd die robots nodig hebben om een bepaalde taak aan te leren fors kan worden teruggedrongen. Dankzij het algoritme zijn hiervoor slechts een vijftiende van het aantal trials nodig dan bij conventionele AI-technologie.'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw

Lees verder

NVIDIA lanceert Jetson TX2 platform voor kunstmatige intelligentie

14 maart 2017   Kunstmatige intelligentie, Nieuws

NVIDIA lanceert de Jetson TX2. Dit platform van creditcard-formaat maakt het mogelijk kunstmatige intelligentie (AI) toe te voegen aan onder andere industriële robots.

Lees verder
'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw
« Eerdere publicaties
 • 'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw
 • volg vision + robotics!

 • Download het meest recente magazine

  • Download hier Vision + Robotics #7

   Klik hier voor het downloaden van eerdere edities van Vision + Robotics

 • Tags

  3D-printen 3D-printer 3DEXPERIENCE ABB automatisering beveiliging blog camera China collaboratieve robot collaboratieve robots Dassault Systèmes Fanuc Google industrie 4.0 industriële robot industriële robots Internet of Things Japan KUKA kunstmatige intelligentie lasrobot maakindustrie machine visionTommy Th Hilfiger Core Damesrugzak Mini Backpack Donkerblauwe 54Aq3RjL Mikrocentrum MIT Mitsubishi Electric NEN onderzoek overname Pilz
  'famos 'famos Laosv' Gipsy Gipsy Tussenjas Laosv' W19 W19 Tussenjas Gipsy N80vOnmyw
  productie PTC robot robotica robotics robots SICK Siemens Smart Industry Universiteit Twente video vision Yaskawa zorg
  By Leger 'victoria' Gercke Jurk Lena N8vOymnw0
 • De techniek-websites van Bèta Publishers

  • www.automatie-pma.com
   www.appworks.nl
   www.businessenit.nl
   www.cloudworks.nu
   www.datacenterworks.nl
   www.ict-nieuws.com
   www.infosecuritymagazine.nl
   www.technischweekblad.nl
   www.visionenrobotics.nl
Loavies Playsuit Loavies Playsuit Polkadot Loavies Playsuit Polkadot Polkadot Loavies Polkadot Playsuit Polkadot Loavies N80mnw
© 2019 Vision and Robotics | Privacy Policy | Cookie beleid
Tas Tas Crossbody Ecru Crinkles Ecru Tas Ecru Crossbody Crossbody Crossbody Crinkles Crinkles Ecru 1JcuTFK3l